Kreditkontroller.se - Har du Kolla årsinkomst? - Kontrollera enkelt själv i 3 steg!

Hur kreditvärdig är du?
- Kontrollera enkelt själv i 3 steg! -

Ja tack, Jag vill ha kontroll över mitt liv.


Kolla årsinkomst


5 Säkra tips på hur du Kollar om du har betalningsanmärkningar

 • "Varför använder sig rikingar av ekonomiska rådgivare?"
 • Lagen hjälper dig - ett hål i regelverket som ingen pratar om
 • Varför Ordning & Reda – Pengarna på fredag är sant
 • Hur du lever som en "Kung" oavsett hur mycket du spenderar
 • Läs också om Medelklassens största fiende - det dem inte berättade för dig i skolan

"Här är en beprövad metod för att undgå Kolla årsinkomstar, inkasso, krav och annat från kreditleverantörer och äntligen få ordning på ditt liv, ro i sinnet och total kontroll över dina personliga ekonomi."

Det är så lätt att använda din energi och dina resurser och ändå inte komma någonstans med ditt ordnande – detta känner vi till alltför bra. Oavsett om du försöker, dag efter dag och vecka efter vecka, så kommer du aldrig ikapp alla räkningar som kommer till dig från vem vet vart?

Du kommer till en punkt i ditt liv du då du inte orkar längre – du kastar upp händerna i ren frustration och tror att du aldrig kommer att se ljuset i slutet av tunneln eller komma till mållinjen. Du tänker säkert på den där målningen "Skriket!".

Idrottare kallar det "gå i väggen".

Gör du verkligen allt du kan för att undgå Kolla årsinkomst?

Här är listan med 10 säkra tips på hur du undgår Kolla årsinkomstar - för alltid.

 1. Betala dina räkningar i god tid.
  Detta är lättare sagt än gjort: 62 procent har utmaningar med att betala räkningar i tid enligt statistik. Åldersgruppen mellan 35-40år är dem har dem största utmaningarna när det gäller sena betalningar. Förhalning är din största fiende. Du måste betala räkningen så fort den kommer - för att få total kontroll. Ännu bättre är att sätta den på autopilot med autogiro – om du har abonnemang t.ex.
 2. Medelklassens största fiende - Abonnemang.
  Dåliga vanor ger dålig ekonomi – en dålig vana är att leva med betalningsabonnemang, skaffa t.ex hellre kontantkort till mobilen. Medelklassen har abonnemang på allt: båtplats, mobil etc. Du kan också t.ex. inte teckna några abonnemang som du tror dig kan ha svårt att betala för i framtiden. Det borde vara din gyllene regel. När du har abonnemang så blir man lätt slarvig och glömmer om man har betalt den eller inte, vips, så kommer dubbel faktura från inkasso bolaget. Undvik abonnemang – du undgår Kolla årsinkomstar.
 3. Ordning & Reda – Pengarna på fredag.
  Det är ett känt svenskt uttryck som säger precis vad nästa punkt handlar om – ha ordning och reda. Köp dig en pärm. Kalla den 'Ordningspärmen' eller ge den nåt annat intressant namn. Där kan du se till att ha bra ordning på dina fakturor och avtal där hemma. Pärmen håller reda på alla dina viktiga dokument såsom räkningar, pass, avtal och abonnemang. När du har ordning & reda så får du faktiskt pengarna på fredag! Det blir mer pengar över till annat än att betala miljard bolagen inkasso ab etc. dina intjänade pengar.
 4. Lev som en "Kung" – tänk som en prins.
  Med Leva som en kung menar vi att du ska köpa det du behöver, som du vill ha i ditt liv, ...men kom ihåg att tänka som en prins. Hint* Prinsar tänker alltid om vackra kvinnor. Om du är en person som jämt sitter och oroar dig för hur illa allting är och hur illa allting kommer att bli – kan jag garantera dig att en sak – Det blir riktigt illa för dig. Lär dig att koppla av, lär dig att tänka på att alla räkningar är betalda i god tid. Då ändrar du på din fokus och därefter ändras dina resultat – garanterat! Öva på detta, om du har en lång historia med negativa erfarenheter med Kolla årsinkomstar så måste du nog öva på dina historier om dina tankar runt detta känsliga ämnet Pengar.
 5. Skaffa dig en Personlig ekonomisk rådgivare.
  Du tror det kostar skjortan va? Låt mig berätta en liten hemlighet för dig – det kostar dig skjortan att inte ha en personlig ekomisk rådgivare. Skicka din CV med epost till ett rådgivning företag och be dem hjälpa dig skriva en finansiell plan. Du har säkert hört det förr att det är bättre att ha någon plan än ingen plan om du ska uppnå något som viktigt för dig. Detta ökar möjligheterna för att dina planer går i uppfyllelse. En sak är säker, om använder dig av en personlig finansiell rådgivare kan han spara sig 10 tusentals kronor istället för att betala skatt. Ja, privatpersoner kan också göra detta. Detta betyder att kostnaden för att ha en personlig rådgivare inte är dyrt. Det är tvärtom, det är dyrt att inte ha den.
 6. Ta ansvar - Kolla årsinkomstar.
  Den är enkel och rättfram. Ta ansvar för ditt liv, dina räkningar, din partner, dina barn och allt annat som du har på din lista. Du undgår garanterat alla Kolla årsinkomstar.
 7. Jobba för regeringen.
  Regeringen är landets största arbetsgivare och tillväxten av statliga jobb har gått om alla privata arbetsplatser under de senaste 25 åren. Att jobba hos staten kanske inte ”låter så spännande” men dem betalar ok lön, slutar tidigt, så då har du mycket tid och pengar att betala dina räkningar i god tid. Dessutom, med nästan hälften av vår nuvarande 3,0 miljoner statliga arbetstagare kommer att vara berättigade till pension mellan nu och slutet av 2011, då kommer regeringen att ha många platser att fylla.
 8. Lagen hjälper dig -om du betalar snabbt!.
  En person eller ett företag som får en Kolla årsinkomst får vanligtvis problem med sin kreditvärdighet. Om du har Kolla årsinkomst kan det bli omöjligt att exempelvis få ett banklån, att hyra en lägenhet eller att skaffa sig ett mobilabonnemang.

  ”Lagändringen kan innebära en ny chans för den person som bara en enstaka gång råkat hamna i kronofogdens register. - Om han betalar snabbt eller ärendet blir återkallat, är uppgiften om den reglerade skulden inte längre offentlig. Det innebär att en utomstående inte utan vidare får tillgång till uppgiften och att kronofogden underrättar kreditupplysningsföretagen om att ärendet är reglerat, berättar Martin Kornfeld, chef för rättsenheten vid Riksskatteverkets (RSV) exekutionsavdelning.
 9. Ta hand om dig själv.
  Fysisk aktivitet är bra för både kropp och själ, så det är viktigt att du får mycket motion. Ät en hälsosam kost, få ordentlig vila och planera tid att vara med vänner och familj, detta kommer också att hjälpa dig att känna dig positiv och göra ett bra och balanserat intryck i ditt liv. När du tar god hand om dig själv och respekterar dig själv, så kommer du att känna dig mer värdefull, vilket resulterar i att du tar hand om dina räkningar – enkelt och lätt.
 10. Gå på kurs eller utbildning för att lära mer?.
  Du kanske tror att du inte behöver mer utbildning eftersom du redan kanske har en universitetsutbildning eller två eller tre. Men frågan är om du studerade och lärde dig om Personlig Ekonomi och hur pengar fungerar? Det är ett helt annat område än studera företagsekonomi med fokus på Excelsheets, datasheets och budgetering.

Är du kreditvärdig -Testa dig själv snabbt och enkelt i 3 steg!

Viktig information om Kolla årsinkomstar

 • En Kolla årsinkomst innebär en registrering hos kreditupplysningsföretagen och indikerar att betalning inte har erlagts i tid.
 • Anmärkningen finns kvar i tre år för privatpersoner och fem år för företag.
 • Vi vet att vardagen kan bli svårare om du belastas med en Kolla årsinkomst.
 • Tänk om en Kolla årsinkomst blir avgörande för om du får lån på lägenhet eller drömjobbet.
 • Vår utgångspunkt är att göra det vi kan för att du ska undgå en Kolla årsinkomst.
 • Om du anser att du inte är skyldig att betala fordran av någon anledning är det viktigt att du tar kontakt med ditt kreditupplysningföretag med en gång.

Speciellt viktigt för yngre personer

Många yngre personer, mellan 18 till 24 år får väldigt of Kolla årsinkomst för att de glömmer betalar sina räkningar i tid eller helt enkelt inte betalar alls. Dessa personer kommer drabbas ofta av stora utmaningar när det gäller låntagande, kreditkortsansökan, om de ska handla på kredit eller beställa mobil abonnemang.
 • Enligt systemet med Kolla årsinkomst läggs en registrering hos kreditupplysningsföretagen och visar att betalning inte har erlagts i tid. Nästa steg är betalningsanmärking inkasso.
 • Anmärkningen finns kvar i tre år för privatpersoner och fem år för företag. (Vem bryr sig?)
 • Vi vet att vardagen kan bli svårare om du belastas med en Kolla årsinkomst. Tänk om en Kolla årsinkomst blir avgörande för om du får lägenhet, lån eller drömjobbet.
 • Vår utgångspunkt är att göra det vi kan för att du ska undgå en Kolla årsinkomst.
 • Om du anser att du inte är skyldig att betala fordran av någon anledning är det viktigt att du tar kontakt med oss så fort som möjligt.
Vad är en Kolla årsinkomst?
En Kolla årsinkomst är en notering i ett myndighets register som visar att du inte har betalat en skuld i tid. En så kallad Kolla årsinkomst kan alltså ses som ett tecken på att du inte skött dina betalningar. Privatpersoner har kvar sina Kolla årsinkomstar i minst tre år. För juridiska personer kan detta sträclka sig till femår. Vad detta betyder egentligen är att det kan bli, behöver inte bli det men kan bli svårare att får låna pengar från en banken, få kredit, att hyra eller köpa lägenhet eller ett mobiltelefon abonnemang. Att få en Kolla årsinkomst kan alltså ställa till med en hel del problem.

Hur Beslut om lån fungerar

Banken ser på din kredit rapport (kredit score) när de beslutar om att ge dig ett:
 • Brukslån
 • Huslån
 • Kreditkort

Du bör kontrollera din kredit-score regelbundet för att säkerställa att den är aktuell och speglar dina senaste Kolla årsinkomstar, din kreditvärdighet, och andra anmärkningar noggrant, så kan du fatta bättre beslut när du väl ansöker om kredit. Att du faktiskt får det du vill ha - ett lån från banken

Testa din kreditscore här i
3 enkla steg och få ordning på din ekonomi, ditt liv och dina skulder

Undgå Kolla årsinkomstar

Vi erbjuder korrekta Kolla årsinkomstar varje gång - Ett enkelt sätt att undgå Kolla årsinkomstar - genom att hålla koll på din kreditvärdighet. Har du skulder? Det kan vara på tid att fixa detta nu - Vi är stolta över att erbjuda dig snabba och korrekta kredit-rapporter, kombinerat med en hög nivå av online-säkerhet och integritet.


Hur kreditvärdig är du?
- Kontrollera enkelt själv i 3 steg! -

Ja tack, Jag vill ha kontroll över mitt liv.


Startsida  ←Kolla årsinkomst  Kreditupplysning privatperson